04 September 2013

Fizo Omar Buka Gerai Burger
Pelakon yang kini giat berjinak-jinak dalam bidang keusahawanan Fizo Omar menyatakan gerai burger di bawah jenamanya Hot Burger bakal memulakan cawangannya di negeri kelahirannya, Kelantan dalam jangka masa terdekat. Buat permulaan sebanyak 20 gerai burger akan dibuka di sekitar Kota Bharu dengan 10 penyertaan pertama adalah daripada golongan ibu tunggal dan orang miskin.

“Di Kelantan, saya mendapat kerjasama Jabatan Pembangunan Wanita (JPW) Kelantan, dan sudah menandatangani MoU dengan Kementerian Pembangunan Wanita, kerana perniagaan ini turut melibatkan usahawan burger wanita,” katanya.


Sementara itu, 30 gerai Hot Burger yang terdapat di sekitar Lembah Klang telah mempunyai penggemarnya sendiri dan perkara inilah yang mendorong Fizo untuk membuka cawangannya itu di negeri serambi Mekah itu.

Syabas diucapkan buat Fizo yang sentiasa berfikir panjang dalam menentukan hala tujunya, yelah dalam industri hiburan ini tak selamanya nama Fizo berada di atas kan. Diharapkan sifat keusahawanannya dapat dicontohi oleh ramai penggiat seni yang lain kelak.

Tiada ulasan:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
\ /